Hoe kies je de juiste zwemkleding voor jouw lichaamsvorm en verhouding – DERRINS™
Skip to content
Contact us: support@derrins.com

Hoe kies je de juiste zwemkleding voor jouw lichaamsvorm en verhoudingen

09 Jul 2023

Het kan lastig zijn om de juiste zwemkleding te vinden voor jouw lichaamsvorm en verhoudingen, dat is begrijpelijk. Maar maak je geen zorgen - dit artikel helpt je verder.

In deze blogpost lees je meerdere tips over hoe je de juiste bikini kiest voor jouw lichaamsvorm en verhoudingen.

Maar eerst: bepaal jouw lichaamsvorm

De eerste stap bij het kiezen van de juiste zwemkleding is het bepalen van jouw lichaamsvorm. Er zijn verschillende lichaamsvormen, waaronder zandloper, peer, appel, rechthoek en omgekeerde driehoek.

Als je jouw lichaamsvorm kent, kun je de bikini kiezen die past bij jouw figuur en jouw beste eigenschappen accentueert. Laten we hieronder eens kijken naar de verschillende lichaamstypes.

Omgekeerde driehoekige vorm

Als je een omgekeerde driehoekige figuur hebt, heb je bredere schouders en borst met smallere heupen en dijen. Zoek naar badpakken die jouw verhoudingen in evenwicht brengen, zoals bikinibroekjes met zijbandjes en badpakken met een hoge neklijn.

Zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, heb je een evenredige verhouding tussen jouw heupen en schouders met een gedefinieerde taille. Zoek naar zwemkleding die de aandacht vestigt op jouw rondingen, zoals bikini's met een hoge taille, badpakken met uitsparingen en bikini tops in driehoeksvorm.

Ook interessant: Welke Soorten Bikini's Zijn Er >

Peervormig figuur

Als je een peervormig figuur hebt, heb je bredere heupen en dijen met een kleinere taille en borst. Zoek naar zwemkleding die jouw verhoudingen in evenwicht brengt, zoals bikinibroekjes met een hoge uitsnede, badpakken met een diepe halslijn en bikini tops met vulling of koordjes.

Lees nu: 4 beste manieren om een bikini op de juiste manier te dragen >

Appelvormig figuur

Als je een appelvormig figuur hebt, draag je gewicht in jouw middel met een kleinere borst en heupen. Zoek naar zwemkleding die de aandacht afleidt van jouw middel, zoals badpakken met ruches of een wikkelontwerp en bikinibroekjes met een hoge taille.

Rechthoekigevorm

Als je een rechthoekige figuur hebt, heb je een recht silhouet zonder veel definitie in jouw taille. Zoek naar zwemkleding die de 'illusie' van rondingen creëert, zoals badpakken met uitsparingen en bikini tops met push-up vulling, zoals deze.

Ook interessant:
 Tips Voor Het Kiezen Van De Perfecte Bikini >

Houd rekening met jouw verhoudingen

1/4) Naast jouw lichaamsvorm, moet je ook rekening houden met jouw verhoudingen bij het kiezen van zwemkleding. Dit betekent dat je de lengte van jouw bovenlichaam, de grootte van jouw borst en de breedte van jouw schouders in overweging moet nemen.

2/4) Als je een lang bovenlichaam hebt, zoek dan naar zwemkleding met een lagere halslijn of uitsparingen om de 'illusie' van een korter bovenlichaam te creëren. Als je een kort bovenlichaam hebt, zoek dan naar zwemkleding met een hogere halslijn of een badpak om de illusie van een langer bovenlichaam te creëren.


3/4) Als je een grotere borst hebt, zoek dan naar zwemkleding met beugels of vulling voor ondersteuning, zoals halterbikini tops of bikini tops met een hoge neklijn. Als je een kleinere borst hebt, zoek dan naar zwemkleding met ruches of versieringen om de illusie van een grotere borst te creëren.

4/4) Als je brede schouders hebt, zoek dan naar zwemkleding met een bredere halslijn om jouw verhoudingen in evenwicht te brengen, zoals een boot hals of een off-shoulder ontwerp. Als je smalle schouders hebt, zoek dan naar zwemkleding met bandjes om de illusie van bredere schouders te creëren.

Kies de juiste kleuren en patronen

Naast het kiezen van de juiste stijlen, moet je ook rekening houden met de kleuren en patronen van jouw zwemkleding. Donkerdere kleuren kunnen afslankend werken, terwijl fellere kleuren en gedurfde patronen de aandacht kunnen vestigen op bepaalde gebieden.

Lees deze blog: Populaire Bikini Trends Voor Dit Seizoen >

Als je de 'illusie' van een slanker figuur wilt creëren, zoek dan naar zwemkleding in donkerdere kleuren zoals zwart of marineblauw. Als je de aandacht wilt vestigen op bepaalde gebieden zoals jouw borst of heupen, zoek dan naar zwemkleding in fellere kleuren of gedurfde patronen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste zwemkleding voor jouw lichaamsvorm en verhoudingen kan moeilijk lijken, maar het hoeft niet zo te zijn. Door jouw lichaamsvorm te kennen, rekening te houden met jouw verhoudingen en de juiste kleuren en patronen te kiezen, kun je een bikini vinden die jouw figuur flatteert en waarin je je zelfverzekerd en comfortabel voelt!

Bij DERRINS™ geloven we dat alle vrouwen zich comfortabel en mooi moeten voelen in hun zwemkleding. Onze nieuwe collecties bevatten stijlvolle ontwerpen die zijn gemaakt om elk lichaamstype te verbeteren, zodat je je zelfverzekerd en sexy voelt, waar je ook naartoe gaat.

Gebruik deze code bij het afrekenen voor een exclusieve korting van 11%:
GET11NOW

Ongeacht jouw lichaamsvorm of verhoudingen, er is een bikini dat perfect bij jou past. Met deze tips in gedachten kun je het perfecte badpak vinden dat je zelfvertrouwen geeft en je klaar maakt voor de zomer.

DISCOVER DERRINS™

At DERRINS™, we are proud to be a globally recognized brand, selling in over 17 countries. Our mission is to provide women with swimwear that prioritizes confidence, comfort, and sustainability.

We believe that every woman deserves to feel confident and comfortable in their swimsuit, especially in summer. Our swimwear is designed to flatter all body types and provide the necessary support. Additionally, we are committed to sustainability and constantly strive to reduce our carbon footprint and create a cleaner planet: 100% plastic free!

We invite you to discover our newest collections, including bikinis, cover-ups, and other beach accessories, click here.

Prev Post
Next Post

Read our blogs

and get lots of tips

Discover our

Sustainability